Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Pianist En Componist

Laurens van Rooyen (88) overleden

Pianist en componist

Was gisteren op 88-jarige leeftijd overleden

De pianist en componist Laurens van Rooyen is gisteren op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Van Rooyen was een veelzijdig musicus. Hij speelde piano, componeerde en arrangeerde muziek. Hij was onder meer bekend van zijn werk voor het Metropole Orkest en de VARA. Ook schreef hij muziek voor films en televisieseries.

Van Rooyen werd op 23 november 1933 geboren in Den Haag. Hij studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn afstuderen werkte hij als pianist en componist voor verschillende orkesten en ensembles.

In 1965 werd Van Rooyen lid van het Metropole Orkest. Met dit orkest maakte hij talloze opnamen en toerde hij de hele wereld over. Ook componeerde hij muziek voor het Metropole Orkest, waaronder de suite "Symphonic Variations".

Naast zijn werk voor het Metropole Orkest was Van Rooyen ook actief als componist voor film en televisie. Hij schreef muziek voor films als "De Aanslag" (1986) en "De Tweeling" (2002). Ook componeerde hij muziek voor televisieseries als "Baantjer" en "Medisch Centrum West".

Van Rooyen was een gerespecteerd musicus. Hij ontving diverse prijzen en onderscheidingen, waaronder de Edison Oeuvreprijs in 2003.

Met het overlijden van Laurens van Rooyen verliest Nederland een groot musicus. Zijn muziek zal blijven voortleven.


Comments